top of page
AutorenbildElizabete Klause

Milanos väg till CO2-reduktion: Hur 250 miljoner euro i EU-bidrag omvandlar stadens gröna mobilitet och infrastruktur.

När städer över hela Europa strävar efter att nå de ambitiösa klimatmålen som fastställts i den europeiska gröna given, framträder Milano som en modell för urban hållbarhet, mycket tack vare strategisk användning av EU-bidrag. Mitt namn är Elizabete Klause från Alpine International Subsidies i Schweiz, och jag är glad att dela med mig av hur dessa finansiella instrument driver på betydande minskningar av CO2-utsläpp i Milano.

Milano har länge varit ett livligt ekonomiskt och kulturellt centrum, men som många andra storstäder har staden ställts inför utmaningar som rör föroreningar och trafikstockningar. Som svar på detta har staden antagit EUvision för en grönare framtid genom att utnyttja betydande finansiering för att påskynda övergången till en koldioxidsnål ekonomi.

En hörnsten i denna omvandling är Milanos fokus på grön mobilitet. Staden har använt medel från Alternativa bränsleinfrastrukturfonden (AFIF), en nyckelkomponent i EUConnecting Europe Facility (CEF). Detta program har gett betydande ekonomiskt stöd för utvecklingen av infrastruktur för elfordon (EV) i hela Milano. Specifikt har Milano fått en del av de €424 miljoner som tilldelades år 2024 för installationen av 4 200 laddningspunkter för elfordon och 48 vätgastankstationer över hela Europa. Denna infrastruktur är avgörande för att främja användningen av elfordon, som förväntas spela en avgörande roll för att minska stadens transportrelaterade CO2-utsläpp.

Alpine International Subsidies är alla i vårt företag engagerade i att bidra till en grönare värld, och vi kör elbilar. Vi har noggrant undersökt fördelarna som Milano erbjuder för användare av elfordon, och de är imponerande. Elbilar i Milano får gratis parkering på många platser, särskilt i blåmarkerade zoner där konventionella fordon vanligtvis debiteras. Dessutom är elfordon befriade från åtkomstbegränsningar i stadens zoner med begränsad trafik (ZTL), vilket gör att förare fritt kan köra och parkera i Milanos historiska och centrala distrikt utan att ådra sig extra avgifter. Dessutom drar elbilsägare i Milano nytta av fullständig befrielse från årlig vägtrafikskatt under de första fem åren efter fordonsregistreringen, följt av en 75% sänkning av skattesatsen jämfört med standardfordon. Staden erbjuder också rabatterade elpriser på många offentliga laddstationer, vilket gör det ännu mer kostnadseffektivt att underhålla och driva en elbil i Milano. Förutom transporter hjälper EU-bidrag också Milano att hantera utsläpp genom projekt för stadsförnyelse. React-EU-programmet, som är utformat för att stödja återhämtningen från COVID-19-pandemin, har avsatt €250 miljoner för att förbättra stadens energieffektivitet. Dessa medel har använts för att renovera offentliga byggnader med energieffektiva tekniker, vilket minskat deras koldioxidavtryck med upp till 30%. Denna satsning ensam förväntas minska CO2-utsläppen med över 10 000 ton årligen. Dessutom har EUHorizon Europe-program spelat en avgörande roll i att driva på Milanos hållbarhetsagenda. Milanos universitet har stått i spetsen för innovation och dragit nytta av €100 miljoner som tilldelats genom Horizon Europe för forskningsprojekt som fokuserar på energihantering, hållbar stadsplanering och gröna teknologier. Dessa projekt bidrar inte bara till omedelbara minskningar av utsläppen utan lägger också grunden för långsiktig hållbarhet. Totalt sett representerar Milanos ansträngningar för att minska CO2-utsläppen, stödda av EU-bidrag, ett omfattande tillvägagångssätt för att bekämpa klimatförändringar. Staden är på väg att uppnå en minskning av CO2-utsläppen med 40% till 2030, i linje med de bredare EU-målen. Denna framgång hade inte varit möjlig utan strategisk användning av EU-medel, vilket gjort det möjligt för Milano att implementera moderna lösningar i stor skala.

Alpine International Subsidies är vi stolta över att hjälpa våra kunder att säkra finansiering för projekt som bidrar till CO2-reduktion och miljömässig hållbarhet. För mer information om hur vi kan hjälpa ditt projekt att få tillgång till EU-bidrag, besök vår webbplats på www.aisubsidies.com. Tillsammans kan vi bygga en grönare, mer hållbar framtid.




1 Ansicht0 Kommentare

Comments


bottom of page