top of page
AutorenbildElizabete Klause

Milānas ceļš uz CO2 izmešu samazināšanu: Kā 250 miljoni eiro no ES subsīdijām pārveido pilsētas zaļo mobilitāti un pilsētas infrastruktūru.

Kamēr pilsētas visā Eiropā cenšas sasniegt vērienīgos klimata mērķus, kas izvirzīti Eiropas Zaļajā līgumā, Milāna kļūst par ilgtspējas modeļa pilsētu, pateicoties stratēģiskai ES subsīdiju izmantošanai. Mani sauc Elizabete Klause no Alpine International Subsidies Šveicē, un esmu priecīga dalīties informācijā, kā šie finanšu instrumenti veicina būtisku CO2 emisiju samazinājumu Milānā.


Milāna jau sen ir bijusi dinamiska ekonomikas un kultūras centrs, taču, līdzīgi kā daudzas lielas pilsētas, tā saskārusies ar problēmām, kas saistītas ar piesārņojumu un satiksmes sastrēgumiem. Reaģējot uz to, pilsēta pieņēma ES redzējumu par zaļāku nākotni, izmantojot ievērojamu finansējumu, lai paātrinātu pāreju uz zemu oglekļa dioksīda emisiju ekonomiku. Šīs transformācijas stūrakmens ir Milānas uzmanības pievēršana zaļajai mobilitātei. Pilsēta izmantojusi Alternatīvo degvielu infrastruktūras fonda (AFIF) līdzekļus, kas ir svarīga ES programmas Connecting Europe Facility (CEF) sastāvdaļa. Šī programma nodrošinājusi ievērojamu finansiālu atbalstu elektrisko transportlīdzekļu (EV) infrastruktūras attīstībai visā Milānā.

Konkrēti, Milāna saņēma daļu no €424 miljoniem, kas piešķirti 2024. gadā 4 200 elektrisko uzlādes punktu un 48 ūdeņraža uzpildes staciju uzstādīšanai visā Eiropā. Šī infrastruktūra ir būtiska, lai veicinātu elektrisko transportlīdzekļu izmantošanu, kam, kā paredzēts, būs izšķiroša loma pilsētas transporta radīto CO2 emisiju samazināšanā.


Alpine International Subsidies uzņēmumā visi ir apņēmušies veicināt zaļāku pasauli, un mēs arī braucam ar elektriskajiem transportlīdzekļiem.

Mēs esam rūpīgi izpētījuši Milānas sniegtos labumus elektrisko transportlīdzekļu lietotājiem, un tie ir iespaidīgi. Elektriskajiem automobiļiem

Milānā ir bezmaksas stāvvietas daudzās vietās, īpaši zilā svītrā iezīmētās zonās, kur parasti tiek iekasēta maksa par parastajiem transportlīdzekļiem.

Elektriskie transportlīdzekļi ir atbrīvoti no piekļuves ierobežojumiem pilsētas ierobežotas satiksmes zonās (ZTL), ļaujot vadītājiem brīvi pārvietoties un novietot automašīnas Milānas vēsturiskajos un centrālajos rajonos, neuzliekot papildu maksas.

Milānas elektrisko automašīnu īpašnieki ir pilnībā atbrīvoti no gada transportlīdzekļu nodokļa pirmajos piecos gados pēc transportlīdzekļa reģistrācijas, pēc tam tiek piemērota 75% nodokļa likmes atlaide salīdzinājumā ar standarta transportlīdzekļiem.

Pilsēta piedāvā arī samazinātas elektroenerģijas cenas daudzās publiskajās uzlādes stacijās, padarot elektriskā transportlīdzekļa uzturēšanu un ekspluatāciju Milānā vēl izdevīgāku.


Papildus transportam ES subsīdijas palīdz arī Milānai risināt emisiju problēmas, īstenojot pilsētu atjaunošanas projektus.

Programma React-EU, kas izstrādāta, lai atbalstītu atveseļošanos pēc COVID-19 pandēmijas, ir piešķīrusi €250 miljonus pilsētas energoefektivitātes uzlabošanai. Šie līdzekļi ir izmantoti, lai atjaunotu sabiedriskās ēkas ar energoefektīvām tehnoloģijām, samazinot to oglekļa dioksīda emisijas līdz pat 30%. Šī iniciatīva viena pati samazinās CO2 emisijas par vairāk nekā 10 000 tonnām gadā.


ES programma Horizon Europe ir bijusi izšķiroša loma Milānas ilgtspējības veicināšanā. Milānas universitātes ir bijušas inovāciju priekšgalā, saņemot €100 miljonus, kas piešķirti Horizon Europe ietvaros pētniecības projektiem, kas vērsti uz enerģijas pārvaldību, ilgtspējīgu pilsētu plānošanu un zaļajām tehnoloģijām. Šie projekti ne tikai veicina tūlītēju emisiju samazināšanu, bet arī veido pamatu ilgtermiņa ilgtspējībai.


Kopumā Milānas CO2 emisiju samazināšanas centieni, ko atbalsta ES subsīdijas, ir visaptveroša pieeja klimata pārmaiņu novēršanai. Pilsēta ir uz pareizā ceļa, lai līdz 2030. gadam sasniegtu 40% CO2 emisiju samazinājumu, saskaņojot ar plašākiem ES mērķiem. Šis progress nebūtu iespējams bez stratēģiskas ES fondu izmantošanas, kas ļāvis Milānai īstenot mūsdienīgus risinājumus plašā mērogā.


Alpine International Subsidies lepojamies, ka varam palīdzēt saviem klientiem iegūt finansējumu projektiem, kas veicina CO2 samazināšanu un vides ilgtspējību. Lai iegūtu vairāk informācijas par to, kā mēs varam palīdzēt jūsu projektam piekļūt ES subsīdijām, apmeklējiet mūsu tīmekļa vietni www.aisubsidies.com. Kopā mēs varam veidot zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni.




7 Ansichten0 Kommentare

Commenti


bottom of page