top of page
AutorenbildElizabete Klause

Valen i Zürichsjön

Nyligen inträffade en extraordinär händelse i Zürich som väckte mycket känslor och spekulationer både i Schweiz och utomlands. En val i naturlig storlek dök upp vid stranden av Zürichsjön, vilket fick många att undra hur en riktig val kunde hamna i ett land utan kust. Installationen, skapad av det belgiska konstkollektivet Captain Boomer, var så övertygande att vissa trodde att det var en verklig valkropp. Denna installation är designad för att uppmana till eftertanke om människans påverkan på miljön och vikten av att agera.


Alpine International Subsidies ser vi denna kraftfulla bild som en uppmaning till handling. Valen symboliserar det akuta behovet av att minska vårt ekologiska fotavtryck, särskilt CO2-utsläppen. År 2023 tilldelade EU över 40 miljarder euro i bidrag för att minska CO2-utsläppen, med planer på att öka denna summa under 2024 och 2025. Det är viktigt att notera att EU-bidrag kan medfinansiera upp till 60% av projektkostnaderna, vilket ger betydande stöd till företag som vill genomföra miljövänliga förändringar.


Även Schweiz har gjort betydande bidrag till miljöskyddet. År 2023 spenderade den schweiziska regeringen cirka 2,8 miljarder CHF på olika bidrag för att minska CO2-utsläppen och stödja andra miljöinitiativ. Denna siffra understryker landets engagemang i att bekämpa klimatförändringar, även utan kust.


Denna valinstallation är en stark påminnelse om att även i regioner som Schweiz har våra handlingar globala konsekvenser. Konstverket betonar vikten av medvetenhet och innovation i kampen mot klimatförändringar. För företag innebär detta att vidta åtgärder för att minska utsläppen, såsom att byta till elfordonsflottor, anta förnybara energikällor och implementera gröna teknologier.


Alpine International Subsidies är vi specialiserade på att hjälpa entreprenörer att säkra den nödvändiga EU-finansieringen för dessa förändringar. Med EU

betydande ekonomiska åtagande för att minskaCO240 miljarder euroår2023och mer under de kommande åren – finns det många möjligheter att stödja dina hållbarhetsinitiativ.


Jag uppmanar alla företagsledare att reflektera över hur deras verksamhet påverkar miljön. Oavsett om det handlar om att minska utsläppen, gå över till förnybara energikällor eller att på andra sätt innovera, är det nu dags att agera. Alpine International Subsidies finns här för att vägleda dig genom processen att ansöka om EU-bidrag, så att du kan finansiera dina gröna projekt.


Tillsammans kan vi säkerställa att framtida generationer ärver en värld där sådana kraftfulla installationer inte längre behövs för att påminna oss om vårt miljöansvar.


Besök aisubsidies.com för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att säkra de EU-bidrag som behövs för att förverkliga dina gröna initiativ.





2 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page