top of page
AutorenbildElizabete Klause

Vēsturisko pieminekļu atdzimšana Poznaņā: Kā ES subsīdijas pārveidoja Stare Koszary un City Park

Pašā Poznaņas, Polijas sirdī, vēsture un mūsdienīgums ir saplūduši vienotā veselumā, pateicoties rūpīgai divu nozīmīgu vietu atjaunošanai: City Park un Stare Koszary, kas atrodas Wojskowa 4. Šie projekti ir spilgts piemērs tam, kā kaislīgi uzņēmēji var iedvest jaunu dzīvību vēsturiskajās ēkās, vienlaikus pieņemot ilgtspējību, un tas viss, izmantojot Eiropas Savienības (ES) subsīdijas.

City Park pārveidošana: Redzējuma īstenošana

City Park, kas atrodas dzīvīgajā Grunvaldas rajonā Poznaņā, ir izcils piemērs tam, kā vēsturisko arhitektūru var atjaunot, lai tā atbilstu mūsdienu vajadzībām. Projekts, kas sākās 2000. gadu sākumā, tika īstenots ar ievērojamās arhitektūras firmas CDF Architekci starpniecību, kuru vadīja galvenais arhitekts Przemysław Cieślik. Projekta mērķis bija pārveidot bijušo militāro kazarmu par modernu, daudzfunkcionālu kompleksu, kas kalpotu kā biznesa, atpūtas un luksusa dzīves centrs.

City Park atjaunošanu vadīja un finansēja ieguldījumu uzņēmums Wechta S.A., kurā galvenais izpilddirektors Krzysztof Wechta spēlēja būtisku lomu projekta īstenošanā. Kopējais projekta ieguldījums bija aptuveni 250 miljoni PLN(apmēram 60 miljoni EUR). No šīs summas apmēram 100 miljoni PLN (aptuveni 24 miljoni EUR) tika nodrošināti ar ES subsīdijām. Šie līdzekļi bija izšķiroši, lai nodrošinātu, ka ēku vēsturiskā integritāte tiek saglabāta, vienlaikus ieviešot modernās tehnoloģijas un energoefektīvus risinājumus.

Projekts tika pabeigts vairākos posmos, pēdējam posmam noslēdzoties 2012. gadā. Rezultāts ir satriecošs vēsturiskās arhitektūras un modernā dizaina apvienojums, kas padara City Park par dzīvīgu un ekonomiski nozīmīgu papildinājumu Poznaņā. Šis projekts parāda, kā stratēģiska ES subsīdiju izmantošana var atbalstīt lielus pilsētu atjaunošanas projektus, vienlaikus saglabājot reģiona kultūras mantojumu.

Stare Koszary Wojskowa 4: Vēstures saglabāšana caur inovācijām

Stāsts par Stare Koszary, kas atrodas Wojskowa 4, ir vēl viens pārliecinošs piemērs tam, kā ES fondi var tikt izmantoti, lai saglabātu un modernizētu vēsturiskās struktūras. Sākotnēji uzcelta 19. gadsimta beigās, šī bijusī militārā kazarma bija nonākusi sliktā stāvoklī līdz 21. gadsimta sākumam. Tomēr tās vēsturiskā nozīme un lieliskā atrašanās vieta padarīja to par ideālu kandidātu atjaunošanai.

Stare Koszary atjaunošana sākās 2014. gadā, kuru vadīja Poznaņas arhitektūras birojs Studio ADS, kuru vadīja arhitekts Jacek Sroczyński. Projekts piederēja uzņēmumam Monday Development S.A., un par tā īstenošanu bija atbildīgs galvenais izpilddirektors Michał Wawrzyniak. Kopējais ieguldījums atjaunošanai bija aptuveni 60 miljoni PLN (apmēram 14,4 miljoni EUR), no kuriem apmēram 30 miljoni PLN (aptuveni 7,2 miljoni EUR) tika finansēti ar ES subsīdijām. Šie līdzekļi bija izšķiroši, lai saglabātu ēkas sākotnējo fasādi, vienlaikus pilnībā modernizējot tās interjeru, lai tas atbilstu mūsdienu būvniecības standartiem un būtu energoefektīvs.

Renovācijas process tika pabeigts 2017. gadā, un šodien Stare Koszary ir dzīvīga komerciāla un dzīvojamā telpa. Projekts ne tikai saglabāja daļu no Poznaņas vēstures, bet arī piesaistīja jaunus uzņēmumus un iedzīvotājus šajā apgabalā, veicinot pilsētas ekonomisko izaugsmi.

ES subsīdiju loma pilsētu atjaunošanā

City Park un Stare Koszary panākumu stāsti parāda izšķirošo lomu, ko ES subsīdijas spēlē pilsētu atjaunošanas projektos. Šie līdzekļi ir paredzēti, lai atbalstītu projektus, kas veicina ekonomisko izaugsmi, kultūras saglabāšanu un vides ilgtspējību visā Eiropā. Uzņēmējiem, kuriem ir aizraušanās ar vēstures saglabāšanu, vienlaikus pieņemot mūsdienīgumu, ES subsīdijas piedāvā unikālu iespēju īstenot savas vīzijas.

Lai gan Alpine International Subsidies nebija iesaistīta šajos konkrētajos projektos, mēs atzīstam būtisko ietekmi, kādu ES fondi var atstāt uz līdzīgām iniciatīvām. Mūsu pieredze ES finansējuma nodrošināšanā ir ļāvusi daudziem uzņēmējiem un attīstītājiem veiksmīgi īstenot lielus pilsētu atjaunošanas projektus, saglabājot vēsturiskās vietas un vienlaikus veicinot ekonomisko izaugsmi un ilgtspējību.

Izpētiet iespējas savā apkaimē

City Park un Stare Koszary restaurācija Poznaņā parāda, ka ar redzējumu, aizrautību un pareizu atbalstu ir iespējams sasniegt lielas lietas. Šie projekti ir vairāk nekā vienkārši renovācijas; tie ir piemēri tam, kā vēsture var tikt saglabāta un uzlabota nākamajām paaudzēm.

Ja esat uzņēmējs vai attīstītājs ar aizraušanos ar vēstures saglabāšanu un vēlmi veicināt savas kopienas nākotni, mēs aicinām jūs izpētīt iespējas savā apkaimē. Potenciāls pārvērst vēsturiskās vietas mūsdienīgās, energoefektīvās telpās ir milzīgs, un ar ES subsīdiju atbalstu šie sapņi var kļūt par realitāti.

Alpine International Subsidies ir šeit, lai palīdzētu jums ik uz soļa. Sazinieties ar mums jau šodien, lai uzzinātu vairāk par to, kā mēs varam jums palīdzēt identificēt un nodrošināt nepieciešamos ES līdzekļus, lai jūsu redzējumu pārvērstu veiksmīgā projektā. Kopā mēs varam saglabāt vēsturi, veicināt ilgtspējību un radīt telpas, kas tiks novērtētas nākamajām paaudzēm.


Atsauces


  1. City Park Poznań: Informācija par projektu, ieskaitot arhitektūras detaļas un finanšu ieguldījumus, tika iegūta no City Park Poznań oficiālās vietnes, kā arī no ziņu rakstiem un projektu pārskatiem, kas pieejami Polijasarhitektūras un būvniecības nozarē.

  2. CDF Architekci: Informācija par arhitektūras biroju un galveno arhitektu Przemysław Cieślik tika iegūta no biroja oficiālās vietnes, CDF Architekci, un saistītām arhitektūras publikācijām.

  3. Wechta S.A.: Informācija par City Park projekta īpašumtiesībām un vadību tika iegūta no Wechta S.A. oficiālās vietnes un uzņēmumu katalogiem, kas nodrošina uzņēmuma profilus un CEO informāciju.

  4. Stare Koszary projekts: Dati par atjaunošanu, ieskaitot finansējumu un arhitektūras detaļas, tika iegūti no Monday Development S.A. oficiālās vietnes, kā arī no arhitektūras un pilsētplānošanas publikācijām Polijā.

  5. Studio ADS: Informācija par Studio ADS un galveno arhitektu Jacek Sroczyński tika iegūta no biroja oficiālās vietnes, Studio ADS, un no nozares specifiskiem rakstiem par Polijas arhitektūru.

  6. ES subsīdiju informācija: Vispārēja informācija par ES subsīdijām pilsētu atjaunošanas projektiem Polijā tika iegūta no Europa.eu un specifiskām Polijas valdības portāliem, kas pārvalda ES fondus, piemēram, Fundusze Europejskie.





37 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page